Vad du behöver veta om e-cigaretter

“Vaping betyder mycket mindre smuts”, säger professor Nagelhout. Enligt henne är det svårt att undersöka hur skadlig e-cigaretten verkligen är. “Det är dåligt att se att det finns så mycket felaktig information om e-cigaretten. E-cigaretten är mycket mindre skadlig, men hur mycket mindre är svårt att bestämma. Dessutom motsäger rapporterna om e-cigaretten på internet alltid varandra. Det är ofta tankar och rädslor som går rakt igenom vetenskapen. När tobaksindustrin omfattar e-cigaretten, tobakskontroll gör människor nervösa.”
Skadliga effekter e-cigarett som du kan läsa om här!

“Det är helt enkelt mycket svårt att göra de skadliga effekterna som finns konkreta. Så snart någon får klagomål, är detta på grund av e-cigaretten eller för att han eller hon har rökt i flera år? Dessutom är dagens e-cigarett inte längre e-cigaretten för flera år sedan. Och det gör det extra komplicerat, eftersom forskning ofta tar lite längre tid.”

“Missförstå mig inte,” fortsätter Nagelhout, ” användningen av en e-cigarett är verkligen inte utan skada. Klagomål och sjukdomar kan uppstå; trots allt innehåller de nikotin, propylenglykol, glycerol, aldehyder, nitrosaminer och metaller. Och även om det inte finns någon nikotin i den, förångar du ett ämne i dina lungor ändå. Det är inte bra för dig. Om du redan har luftvägsproblem kan du uppleva nackdelar mycket snabbt. Jämfört med tobak är det mycket mindre skadligt för en rökare, men fortfarande inte frisk.”
Hitta hjälp med rökning missbruk

“Som vårdgivare skulle jag inte rekommendera e-cigaretten som kan köpas se här, Klicka här, Läs här, Vape på egen hand som ett hjälpmedel för att sluta röka. Det som har visat sig fungera för att sluta röka och rekommenderas också är en kombination av beteendestöd, nikotinsubstitut och eventuellt vid allvarligare missbruk, medicinering. Rökare som vill sluta känner ofta att de måste göra det själva. På egen vilja. Det är en missuppfattning; det är trots allt ett beroende.”
“Jag skulle bara rekommendera e-cigaretten om rökaren som vill sluta kommer med detta själv. Produkten att sluta ska passa dig. Om han eller hon vill stoppa e-cigaretten, ångan, då är fördelen att du kan använda mindre och mindre nikotin. Den avsmalnande är lättare.”

“Men…..det finns en nackdel med detta. Det finns risk för att han eller hon inte kommer att göra det och därmed falla tillbaka på den vanliga cigaretten. Frestelsen att röka tobak igen kan vara närvarande hos personer som vill sluta e-cigaretten. De går ut ett tag och får ett så kallat begär eller begär. Om de ger efter för det, spänningen i tobak är större än den för e-cigarett. Så kanske de når efter tobaks cigaretten. Bara prova en till och du kommer att vara hooked igen på nolltid. “
Tobaksberoende risken är mycket hög

“Å andra sidan finns det en grupp som lyckas. Skulle du radikalt förbjuda e-cigaretten i Nederländerna, då du tar bort detta för denna grupp. De kommer att använda det olagligt med alla risker som det medför. Eller de faller tillbaka på röktobak. Och jag är särskilt rädd för den senare. Risken för missbruk med tobak är helt enkelt mycket hög. Efter en cigarett. Då är det mindre riskabelt att behålla e-cigaretten. “

“Det finns en tredje grupp”, säger Nagelhout. “Icke-rökare som börjar med e-cigaretten. Bara för att försöka eller för att det är höft. Vi ser ännu inte en spektakulär ökning av användningen av e-cigaretter av icke-rökare i Nederländerna. Unga människor vill ofta ge det ett försök. Men det betyder inte att de blir beroende efter en ånga. För ungdomar rekommenderar jag att röka och vaping helt. För den här gruppen är det ingen bra idé att de kommer att använda nikotin. Detta resulterar i en förändring i hjärnan och risken för missbruk ökar. Ju tidigare du börjar, desto större är risken för missbruk. “